Austrija: Nesreća školskog busa i vlaka, troje teško ozlijeđenih

fas

U nesreći školskog autobusa i teretnog vlaka u Pflachu tri su osobe teško ozlijeđene, među kojima dvoje maloljetne djece. Vozač autobusa je iz još nerazjašnjenih razloga uletio na tračnice na pružnom prijelazu. Autobus je udario vlak i povukao ga za sobom.

Nesreća se dogodila oko 7.15 sati na zabranjenom pružnom prijelazu l, rekao je Christoph Gasser-Mair, glasnogovornik ÖBB-a. Teretni vlak je išao prema Vilsu. Iz za sada nerazjašnjenih razloga, 45-godišnji vozač je školskim autobusom izletio na tračnice, iako mu je nailazio teretni vlak. Vlak je udario autobus i, prema vatrogasnoj postrojbi Pflach, vukao ga je oko 30 metara. Osim toga, autobus je dotaknuo stup kontaktne mreže prije nego što se vozilo zaustavilo na nasipu.

Vozač autobusa, mještanin, tek je krenuo s prometom i kao i svakog jutra “skupljao” je učenike od stanice do stanice. Dobro je poznavao rutu, rečeno je iz Pflacha. On i oboje djece, 12-godišnji i 13-godišnji srednjoškolac, također su teško ozlijeđeni u sudaru i prevezeni su u kliniku u Innsbrucku. Teško su ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti, navodi se. Vozač autobusa mora biti zbrinut na intenzivnoj njezi, navode iz klinike.

Policijski očevidi su u tijeku.