Austrija: Vlada potvrdila strože kontrole 3G pravila u ugostiteljstvu

.

 

Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) i ministrica turizma Elisabeth Köstinger (ÖVP) potvrdili su danas strože kontrole u gastronomiji kako bi se osiguralo poštivanje “3G pravila”.

Kontrola “3G” pravila posebno će se provoditi na području noćne gastronomije koja u posljednje vrijeme generira jasan porast novih infekcija koronavirusom. U budućnosti će vlasti također moći brže kažnjavati jer će izvršna vlast moći izdavati kazne.

Nepodnošenje dokaza o ‘niskom epidemiološkom riziku’ ubuduće će koštati 90 eura. Raspon administrativnih kazni za goste iznosit će do 500 eura kao i prije, dok će ugostitelji moći biti kažnjeni s kaznama koje će ići do čak 3600 eura.

„Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da se pravila pristupa noćnom ugostiteljstvu, ali i u svim drugim ugostiteljskim objektima, poštuju u cijelosti. Pomoću aplikacije Green Check provjere na licu mjesta mogu se izvršiti brzo i učinkovito “, istaknula je danas ministrica Köstinger.

“Kamen temeljac ovog opuštanja mjera bila je 3-G provjera od početka “, naglasio je Mückstein. Uz “Green Pass” i web-aplikaciju Green-Check razvijeni su alati koji “provjere čine posebno brzima i jednostavnima”.

Foto: Shutterbug75 / Pixabay.com