Beba rođena u podzemnom skloništu dok su ruske snage granatirale

123
"Sada, negdje vrlo blizu jake vatre... u čekaonici - ranjenici... U međuvremenu, u podrumu porodilišta, u uslovima daleko od onih koje novi život zaslužuje - glasan plač novorođenčeta... Dječak!", napisali su iz porodilišta na Facebooku

U jeku rata i ruske agresije na Kijev i druge ukrajinske gradove stigla je jedna dobra vijest. Naime, jedna beba je rođena živa i zdrava u podrumu jedne zgrade dok su ruske snage pucale napolju, javlja "Sky News".

Njegova majka se porodila u multidisciplinarnoj bolnici Starobilsk u Lugansku u petak uvečer, piše na Facebooku.

Osoblje je požurilo da napravi podzemno improvizovano odjeljenje - bezbjedno od granatiranja - gdje bi se mogla bezbjedno poroditi. 

Na stranici porodilišta je pisalo: "Tri upozorenja na opasnost dnevno. Ujutro granatiranje stambenog naselja pored bolnice. Sada, negdje vrlo blizu jake vatre... u čekaonici - ranjenici... U međuvremenu, u podrumu porodilišta, u uslovima daleko od onih koje novi život zaslužuje - glasan plač novorođenčeta... Dječak!"

Glavni grad Kijev je među ukrajinskim gradovima u kojima je stanovnicima rečeno da traže sklonište pod zemljom i da se klone prozora i balkona kako ne bi bili pogođeni zalutalim mecima, prenosi "Sky News".