Bh. umjetnik ilustracijom odao počast ubijenoj Azri Spahić: Ko god zaplače član je mog plemena (FOTO)

ilustracija
Moje pleme je izgradilo javne česme u svakoj sarajevskoj mahali, tako da nijedan putnik ne bude žedan, ističe Kapetanović.

 

Bosanskohercegovački umjetnik Midhat Kapetanović ilustracijom je odao počast Azri Spahić, koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Marindvor kada je automobilom udario Armin Berberović.

Kapetanovićev opis ilustracije koju je objavio na Instagrmau prenosimo u cijelosti:

- Kažu da je bitno kojem plemenu pripadaš u ovom poganom vremenu. Da vam kažem nešto o svom. Moje pleme jede sirnicu i gricka košpice, ali uvijek nudi bujrum drugima. Moje pleme voli mlade doktorice, a razbija k'o gajbu nepotističke bebe i guzonjine sinove. Moje pleme prodaje cigle i Vijećnicu levatima, ali prvi trče u požare, zemljotrese i poplave.

Moje pleme je izgradilo javne česme u svakoj sarajevskoj mahali, tako da nijedan putnik ne bude žedan. Moje pleme tuče dilere i lopove, ali nosi staroj nani ceker od pijace do kuće. Moje pleme navija za Želju, a sahranjivali su najmilije uz stadion Koševo.

Moje pleme navija za Sarajevo, a oslobađali su Grbavicu. Moje pleme je odbranilo Sarajevo u ratu. Zbog mog plemena, limuzine političara i ostalih kriminalaca su blindirane.

Ko god trči prema Zagrebu kad zemljotres udara, prema Beogradu kada narod uzdignute glave prkosi i zaplače kad god se na sarajevski asfalt suzama zaljevena ruža položi je član mog plemena. Oni su sarajevska jalija – napisao je Kapetanović.

Foto: Instagram