Alarmantno stanje na cestama u BiH: Pukle cijevi, asfalt propada! (FOTO)

Asfalt koji je ispucao zbog puknutih vodovodnih i kanalizacionih cijevi na Vratniku ni nakon 15 dana niko ne sanira. Mještani zaobilaze ulice Vratnik mejdan i Širokac kako bi stigli do kuća. Ogorčeni su jer nadležne općinske službe ništa nisu učinile kako bi ovaj problem bio riješen. To su nam potvrdili i neki od vijećnika OV Stari Grad.

Razumijemo mještane

Vijećnik Ekrem Kaljanac kaže da svakako planiraju poduzeti nešto jer se više ne može čekati na nadležne.

- U ponedjeljak ću tražiti da inspekcija izađe na teren. Ne smijemo dopustiti da ljudi ne mogu doći do svoje kuće automobilima, a kamoli pješke – rekao je Kaljanac.  ULICA1

Asfalt ispucao, mještani ogorčeni 

Zabrinuta i nezadovoljna je i vijećnica Adla Kupusović, koja ovdje živi.

- Kolegij je obećao da će inicijativa odmah biti pokrenuta kako bi se što prije ova ulica sanirala. Ja ću, naravno, nastaviti s insistiranjem, jer najbolje razumijem ove mještane - kazala je Kupusović.

Platiti popravak 

Prema riječima vijećnika Seida Škaljića, ekipe preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su izlazile na teren, ali problem još nije riješen.

ULICA2

Šahtovi isplivali na površinu

- Ekipe su bile na terenu, sačinile zapisnik šta treba uraditi i koliko košta. Mislim da će Općina morati platiti rekonstrukciju cijevi i popravku puta kako stanovnici ne bi imali više ovih problema - istakao je Škaljić.

ViK: Evidentirali smo začepljenja  

Kako su nam ranije potvrdili iz ViK-a, ekipe su evidentirale jedno začepljenje, zbog čega je došlo do problema.

- Oštećenja su nastala zbog velikog dotoka vode s kompletnog sliva uzvodno, pa je došlo do pomjeranja cijevi koje je potrebno sanirati. Ranije smo još 2011. i 2012. rekonstruirali kanalizacionu mrežu u ovim ulicama. Od Općine Stari Grad smo zatražili da uloži sredstva i rekonstruira kompletnu saobraćajnicu, međutim, to se do danas nije desilo - naveli su iz ViK-a.