Bihać: Akademija ženskog poduzetništva počinje

d
- U Bihaću je počeo program edukacije „Akademija ženskog poduzetništva“ kojeg organizira Privredna komora USK. U naredna tri mjeseca polaznice, zaposlene žene i vlasnice firmi će imati priliku steći nova znanja i iskustva a u cilju unapređenja svojih liderskih i menadžerskih sposobnosti...

Projektom je predviđeno da „Akademija ženskog poduzetništva“ sa posebno osmišljenim programom edukacije za top menadžment, educira 12 žena.

Cilj obuke je osnažiti preduzetnice, odnosno poučiti ih stilovima liderstva te unaprijediti njihova znanja iz oblasti komunikacija, prezentacije, rukovođenja i strateškog upravljanja.

Program akademije obuhvata niz predavanja o aktuelnim temama iz oblasti naprednih menadžerskih vještina. Cilj je da polaznice razviju kompetencije koje se smatraju ključnim za uspješnog menadžera.

Partner u implementaciji projekta „Akademija ženskog poduzetništva je poduzeće 'ASK Consulting' Sarajevo. Projekt Akademija ženskog poduzetništva realizira Privredna komora USK uz podršku Ministarstva privrede USK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.