Bihać: Apliciranje projekta po javnom prozivu razvojnog programa UN-a

Foto: Rtvusk
Grad Bihać jedna od 13 jedinica lokalne samouprave koje su odabrane da budu dio projekta 'ReLOaD2' kojeg finansira EU, a u našoj zemlji provodi UNDP. Radi se veoma značajnom projektu koji je nastavak aktivnosti UNDP i EU na provođenju i primjeni transparentnog finansiranja nevladinih organizacija. Tim povodom ovih dana u Gradskoj vijećnici održana je javna rasprava za koju su organizacije civilnog društva pokazale primjetan interes...

U Gradskoj vijećnici u Bihaću održana Javna rasprava o odabiru prioritetnih oblasti Javnog poziva Grada Bihaća za organizacije 'Civilnog društva' za 2021. godinu u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu II, kojeg finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Nakon diskusije o predloženim oblastima predstavnik UNDP-a je najavio i besplatnu obuku u vezi kreiranja projektne dokumentacije za predstavnike nevladinih organizacija. Javni poziv će, kako je rečeno biti otvoren četiri sedmice, nakon čega će se pristupiti odabiru najboljih projekata koji će biti finansirani u vrijednosti, tj. u rasponu od 10 do 70 hiljada maraka.

Image
Foto: Rtvusk