Bihać: Muftija bihaćki ugostio načelnika općine Bosanski Petrovac

.
U povodu nastupajućeg mjeseca ramazana, općinski načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić posjetio je Muftiju bihaćkog, hafiza Mehmed-ef. Kudića

BIHAĆ, 9. aprila - Muftija bihaćki, hafiz Mehmed-ef. Kudić ugostio je u svom uredu načelnika Bosanskog Petrovca Mahmuta Jukića, glavnog imama u ovoj općini Mirzeta ef. Spahića i predsjednika Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Midhata Hidića. Tokom susreta razgovarano je o dosadašnjoj dobroj saradnji Medžlisa IZ Bosanski Petrovac sa općinom, te potencijalima sa kojima raspolaže općina Bosanski Petrovac.

 

„Medžlis IZ Bosanski Petrovac, iako se po broju džemata i vjernika ne ubraja u red velikih medžlisa, mudrošću i predanim radom glavnog imama, imama, predsjednika Medžlisa i članova Islamske zajednice je uspio napraviti značajne iskorake kada je u pitanju infrastruktura Medžlisa, ali i brojne aktivnosti koje okupljaju naše ljude u ovom gradu." - poručio je muftija Kudić.

 

"Bosanski Petrovac je multietnička sredina i do sada smo vlastitim primjerom pokazali koliko je važno podizati mostove među ljudima i na temeljima međuljudske, međureligijske i međunacionalne tolerancije graditi državu Bosnu i Hercegovinu, kao mjesto ugodnog života za sve njene stanovnike. Naša saradnja sa vjerskim zajednicama, pa samim tim i Islamskom zajednicom, je korektna i otvorena, sa puno uvažavanja i kvalitetne saradnje." - izjavio je načelnik Jukić.