Bihać: MUP Turske uručio vrijednu donaciju MUP-U USK-A

.
Svečanom činu primopredaje prethodilo je potpisivanje Protokola o donaciji. Ovo je ujedno i najava dugoročne saradnje, kako je već poručeno sa današnjeg sastanka

BIHAĆ, 15. marta - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turske i Turska nacionalna policija osigurale su donaciju vrijednu oko pola miliona maraka, za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

 

Tim povodom premijer USK Mustafa Ružnić, ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić primili su Oguza Kilica, generalnog konzula Konzulata Republike Turske sa sjedištem u Banja Luci i Halila Beyazita, atašea za unutrašnje poslove Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini.

 

Saradnja sa Republikom Turskom, odnosno Turskom nacionalnom policijom, kako je danas najavljeno, nastaviti će se i u budućnosti kroz projekt obuke policijskih pasa, koji će biti specijalizovani za otkrivanje narkotika. Sličnu obuku su već prošli timovi policije Kantona Sarajevo. Osim toga pomoć i podrška Republike Turske uskoro bi mogla biti u značajnoj mjeri usmjerena i prema privrednicima Unsko-sanskog kantona.