Bihać: Počela je obuka za rafting vodiče

.

Počela je obuka za rafting vodiče na divljim vodama kojeg organizujemo u saradnji sa certificiranim centrom za obuku rafting vodiča na divljim vodama - Una RC Kiro Rafting! 

 

Turistička zajednica Grada Bihaća finansira obuku 15 polaznika uz veliko zadovoljstvo što zajedno sa pomenutim centrom i polaznicima_cama obuke nastojimo kreirati kvalitetniji radni i turistički ambijent, unaprijediti usluge i sigurnost pri avanturističkim doživljajima. 

 

Ovim putem se želimo zahvaliti svim prijavljenim kandidatima_kinjama (ukupno njih 30) na motivaciji i želji, a polaznicima koji su uspješno prošli eliminacioni dio poželjeti svu sreću i uspjeh u daljim edukativnim procesima, završnom ispitu i radu. 

 

Grad Bihać sa svojim okruženjem posjeduje idealne uvjete za razvoj avanturisitčkog turizma, a da bi se radilo na njegovim sigurnosnim, ekološkim i drugim aspektima razvoja, smatramo da se rafting vodiči na divljim vodama nalaze u vrhu prioriteta, te su ključni za pružanje nezaboravnih turističkih doživljava savjetujući posjetitelje o prevenciji rizika i oblikujući cjelokupno iskustvo - od same sigurnosti do usluge. Ovo je naš prvi zvanični proces educiranja i težnja ka razvoju. Otvaranje više sličnih prilika očekujemo nakon završetka obuke.