Bihać: Sprovođenje oca i sina u Tužilaštvo USK

.

 

Dana 14.03.2023 godine istražitelji Odsjeka za droge i trgovinu ljudima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, u mjestu Gata, općina Bihać, izvršili su pretres stambenog objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica i to Z.H. rođen 1962. godine i Z.H. rođen 1989. godine.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih srestava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, precizne digitalne vage, vatreno naoružanje pištolj „revolver 991“ cal. 6 mm u kojem se nalazilo 8 /osam/ metaka cal. 6 mm, te neutvrđena količina plastičnog eksploziva sa detonatorskom kapislom, piše Dijaspora.

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istim će se sprovesti kriminalistička istraga nakon toga lica će se uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać.