Bihać: Započeto asfaltiranje dionice u ulici dr. Irfana Ljubijankica rekontrukcija mjestanima donijela brojne probleme

FEF
Mještani bihaćke ulice „dr. Irfan Ljubijankić“ konačno su dočekali polaganje asfalta i skori završetak radova na rekonstrukciji ovog dijela saobraćajnice. U rekonstrukciju se krenulo nakon peticije koju su potpisali građani iz ove ulice, zbog oštećenja na stambenim i poslovnim objektima koje je uzrokovala dotrajala saobraćajnica i jako frekventan saobraćaj…

 

Tokom ovog dana intenzivni su radovi na polaganju prvog sloja asfalta, što je jedna od završnih faza cjelokupne rekonstrukcije i modernizacije ove veoma bitne saobraćajnice u gradu Bihaću.

Polaganje drugog dijela asfalta predviđeno je za sutra, nakon čega će, telefonski nam je potvrdila Renata Behić iz preduzeća ‘Sani Boy’,  koji je i ugovorna firma Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH zadužena za izvođenje radova na rekonstrukciji. Nakon završenog asfaltiranja, preći će se na uređenje trotoara.

Oko dva mjeseca koliko traje rekonstrukcija ceste, koja je jedna od prometnijih bihaćkih saobraćajnica, trajala je i teška situacija za mještane koji žive u ulici. Naime, saobraćaj se odvijao cijelo vrijeme tokom rekonstrukcije, ali neodgovorni vozači su pravili najviše problema.