Bihać: Zasjedala Vlada USK, razmatrani prijedlozi i nacrti izmjena i dopuna nekih od bitnih zakona

vlada
Tokom današnje sjednice Adnan Alagić, ministar za građenje i zaštitu okoliša obznanio je informaciju o praćenju aktivnosti kada je u pitanju izgradnja odlagališta nuklearnog otpada na prostoru općine Dvor u Hrvatskoj, a koje bi se nalazilo neposredno uz bh. granicu i prirodno razgraničenje, rijeku Unu...

 

Zasjedala je Vlada Unsko-sanskog kantona. Pored Programa rada Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračkih populacija, kao i davanja saglasnosti na pravila Fond, što je i dobilo pozitivan ishod, premijer Mustafa Ružnić i ministri su danas raspravljali o ukupno devetnaest tačaka. Neke od njih su prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina, kao i Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu i porezu na naslijeđe i poklon.

Kako se između ostalog moglo čuti na današnjoj sjednici, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu i porezu na naslijeđe i poklon, prvi puta bi trebao riješiti pružanje usluga smještaja u domaćinstvu - u stvari, ovim Nacrtom fizička lica bi bila porezni obveznici.

Stan do 60, kuća do 150 sa okućnicom do 300 i zemljište do 400 kvadrata bili bi oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina. Svaka razlika kvadrature iznad bi se plaćala, stoji između ostalog u predloženim izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina.