Bihać: Zvizdić i Halkić razgovarali o problemima s kojima se susreću privrednici i dijaspora USK

c
Teme današnjeg sastanka održanog u zgradi Vlade Kantona, bili su načini pomoći privrednicima u ovom kraju, te obezbjeđenje nabavke fitosanitarne opreme na graničnim prelazima u Krajini...

Drugog dana posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je sa Razimom Halkićem, prvim čovjekom Skupštine Unsko-sanskog kantona. Teme današnjeg sastanka održanog u zgradi Vlade Kantona, bili su načini pomoći privrednicima u ovom kraju, te obezbjeđenje nabavke fitosanitarne opreme na graničnim prelazima u Krajini.

Zbog mnogobrojne dijaspore, rečeno je danas, moraju se uraditi konkretni politički i međudržavni potezi kako se ljudi koji dolaze tokom praznika i vikenda ne bi satima zadržavali na granicama.

Ovom prilikom predsjedavajući PD PS BiH Denis Zvizdić je kazao kako dio pitanja o kojima su razgovarali danas, pripada u nadležnost Parlamentarne skupštine BiH, odnosno Vijeća ministara, te s tim i najavio da će ih sa kolegama u Parlamentu nastojati pokrenuti u skladu sa predviđenom procedurom. Predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić je izrazio kako je posjeta Zvizdića našem kantonu primjer dobre prakse, kao i pitanja o kojima su razgovarali uz dogovor o nastavku saradnje.