Bišćanin Džanan Musa, veliki košarkaš i još veći humanitarac

Musa

Ponos našeg grada, bišćanin Džanan Musa više puta je pokazao svoju humanost u teškim trenucima, pa je tako i ovaj put.

Naime, on je pokrenuo humanitarnu akciju u koju je uključen njegov potpisan dres. Radi se o dresu u kojem je osvojio MVP nagradu u sezoni 2021/2022, iz Breogana.

Na svojim službenim stranicama je saopštio da će cijeli prihod biti proslijeđen Fondu ' Sportisti za život' iz koje udruženje Pomozi.ba preusmjerava sredstva neophodna za liječenje naših sugrađana.

On će osobi koja dostavi najveću ponudu lično uručiti dres, ponosan što je dio ovog projekta .

Musa je dodao sljedeće:

'Sa željom da zajedničkim snagama pomognemo liječenje oboljelih bh. građana, zajedno sa Udruženjem Pomozi.ba, pokrećem humanitarnu aukciju, na koju stavljam potpisan dres CB Breogana iz MVP sezone 2021/2022!Sav prihod od aukcije ići će u Fond 'Sportisti za život', iz kojeg Udruženje Pomozi.ba sredstva preusmjerava za liječenje naših sugrađana. Sretan sam i ponosan što sam dio ovog projekta, a osobi, koja do srijede u 12 sati dostavi najveću ponudu, uručit ću lično dres u prostorijama Pomozi.ba'.

Da bi postigao nešto u svijetu sporta neophodno je veliko srce, ali da bi pokazao ovakvu humanost, pored velikog srca, mora se imati i ta velika duša bosanska, krajiška.