Bišćanka iz Amerike: Janša može dijeliti samo svoju posteljinu

Bišćanka
Na aktuelnu situaciju u regionu, reagirala je i rođena Bišćanka, koja sada živi u Americi, Amra Šabić Al- Rayess. Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“Zelim se oglasiti zbog nedavnih tenzija koje je digao u Bosni i Hercegovini janez jansa jer su me mnogi kontaktirali sa raznim pitanjima.

Janez moze krojiti samo svoju posteljinu i dijeliti teritoriju kreveta na kojem spava.

Situacija koja je u BiH postojala 1992-ge godine sasvim je drugacija od danasnje. Srbija je godinama dominirala tadasnju jugoslaviju i pripremala rat i u tom procesu eliminisala glasove Bosanaca i Hercegovaca.

U pripremi za genocid, tadasnje rukovodstvo Srbije i JNA je realiziralo eliminaciju mnogih iskusnih BiH lidera narocito onih koji su bili Bosnjaci. Prve pripreme za genocid su pocele sa eliminacijom brace Pozderaca kao i drugih jakih Bosnjackih intelektualaca i to narocito u Bosanskoj Krajini koja je kroz historiju BiH (od pokusaja Rimljana da nas okupiraju pa nadalje) uvijek bila istrajna u odbrani nase domovine i naroda.

Prije genocida nad Bosnjacima, poceli su nestanci i "nesrece" u kojima su ginuli JNA piloti i oficiri koji su bili Bosnjaci. Znaci genocid nad Bosnjacima - definisan kao smisljeno i planirano eliminisanje jedne cijele grupe ljudi - je poceo tiho puno ranije i prije pocetka rata. Danas nema vise dominacije niti JNA niti Srbije.

Nekada nismo imali, ali danas BiH ima financijski i politicki mocnu i utjecajnu dijasporu. Takodjer, imamo zavidnu intelektualnu zastupljenost i prepoznatljivost u SAD-u i u zapadnoj Evropi.

Bilo kakve nezeljene aktivnosti koje bi narusile cjelovitost Bosne i Hercegovine ne dolaze u obzir. Znaci, BiH neka mirno spava, a janez moze crtati sta kod hoce ako misli da mu likovno ide od ruke, a za BiH cemo se pobrinuti mi kojima Bosna i Hercegovina i pripada.”- napisala je Amra na svome FB.