Bivši Trumpov bankar počinio samoubojstvo

Dužnosnik Deutsche Bank Thomas Bowers počinio je samoubojstvo vješanjem u svom domu u Malibuu 19. studenog, utvrdio je mrtovozornik okruga Los Angeles.

Prema pisanju LA magazina, Bowers (55) je bio voditelj američkog odjela Deutsche Bank koji je odobrio zajmove Trumpu na prijedlog Rosemary T. Vrablic, direktorice Deutsche Banka koja je postala Trumpova privatna bankarica 2010. godine. Između ostalih, Bowers je odobrio zajam Trumpu u iznosu više od 100 milijuna dolara za kupnju  golf resorta u Miamiju, i to nakon što su Trump i Deutsche Bank imali spor oko lošeg kredita u Chicagu.

Inače, Deutsche Bank je posudila Trumpu oko 2 milijarde dolara nakon što ga je odbila većina drugih financijskih institucija zbog njegovih bankrota. Odnos Trumpa i Deutsche Bank je došao pod istragu dva kongresna odbora kao i glavnog državnog odvjetnika New Yorka s ciljem da se rasvijetli Trumpovo poslovanje, o čemu je u ožujku pisao New York Times.

Nije prvi

Thomas Bowers je od 2015. radio kao direktor Starwood Capitol Group, a 2016. postavljen je za člana upravnog odbora Opus Banke.

Bowers nije prvi bankar iz Deutsche Banka povezan s Trumpom koji je počinio samoubojstvo. Analitičar financijskih derivata William S. Broeksmit, koji je navodno imao veze s Trumpom i Rusijom, objesio se uzicom za pse u svom domu u Londonu 2014. godine.