Boksačice Ajla Vojić i Šejla Oraščanin nastupit će na Europskim igrama u Poljskoj

boksacice
Iako smo navikli da ostvaruju vrhunske sportske rezulatate, iz kluba borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća dolazi nam odlična vijest o nastupima koji slijede u olimpijskom boksu.

 

Naime, Ajla Vojić i Šejla Oraščanin u sklopu bokserske reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupit će na Europskim igrama koje će se održati od 21.06 do 02.07.2023 godine u Poljskoj (Krakow i Malopolska).

Europske igre su u organizaciji EOC-a (European Olympic Commitees) i u kvalifikacijskom su sistemu za Olimpijske igre koje će biti održane 2024. godine u Francuskoj (Pariz).

Evropske igre su do sada najveći rang takmičenja na kojem ćemo nastupiti, te smo do sada vise puta uspjevali donositi medalje sa svjetskih i europskih prvenstava u kik boksu, a ovaj put je veliki izazov pred nama obzirom da se radi o olimpijskom boksu i kvalifikacijama za Olimpijske igre.

– “Daćemo sve od sebe da se sto bolje pripremimo i pokusamo ostvariti sto bolji plasman da bi dostigli olimpijsku normu, sto uveliko zavisi i od podrske institucija grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona u toku priprema i odlaska na Europske igre” poručuju iz bihaćkog kolektiva FAVORIT BH.