Borba mještana Vrste i Brekovice za put traje preko 25 godina- evo njihove poruke

.

Borba mještana Vrste, Čizmića i Brekovica da konačno dobiju asfalt i dostojnu putnu komunikaciju između svojih naselja i mjesnih zajednica traje godinama, od završetka rata do danas. Pričali su mnogi kako će napraviti ovaj put i ‘revanširati’ se za pomoć koju je pružao, posebno tokom rata, kada je bio jedna od rijetkih, sigurnih dionica za spajanje ljudi, dovoženje hrane, municije, opreme. Međutim, uglavnom se ostajalo na obećanjima, jer do danas nema završenog puta, a mještani se na razne načine bore da skrenu pažnju i ‘natjeraju’ nadležne da urade svoj dio posla.

Tako su učinili i juče, javnom objavom spiska građana koji su uručili dobrovoljne priloge za izgradnju puta i ponovo pozvali na akciju. Pročitajte njihovu izjavu u cjelosti:

“Naša vlast nije sposobna obezbijediti novac za izgradnju puta "Brekovica-Čizmići-Vrsta" pa smo im odlučili pomoći......... "glasom, da "njima" (nama..?) bude bolje", a i lijepim dobrovoljnim prilozima.

 

Na znanje: 15. 5. 2021. Mz Brekovica 73.079,10 Mz Vrsta 16.766,00 Ukupno KM=89.845,10 Fakat, Gradska upravo, vijećnici Grada Bihaća, skupštinari kantona USK, parlamentarci Federacije, pa i "oni"kobajagi "Viši", evo Vam materijala za čitanje, bolje reći razmišljanje......a Vama dobri ljudi, da Allah dragi u dobra djela upiše i višestruko vrati. Vi ste pokazali ko ste i šta ste, međutim, oni još uvijek šute. Bezbeli, možda progovore pred sljedeće izbore, ili...”- napisali su na FB stranici Put Brekovica- Čizmići- Vrsta. U prilogu pogledajte spisak svih donatora/ mještana/ građana koji su dobrovoljnim prilogom pomogli izgradnju ovoga puta.