Bosanac Ramiz H. sjekirom napao bivšu suprugu Sehriju M. tražeći pola njene imovine

BERLIN - On je želio novac, a ona razvod. Tako je počela priča koja upravo dobija epilog na Okružnom sudu u Berlinu.

Ramiz H. i Sehrija M. stupili su u brak u martu 1992. godine u Bosni i Hercegovini. Ubrzo je par preselio u Njemačku gdje su dobili dvoje djece. Tada su se supružnici razveli, piše "Berliner Zeitung". 

Ramiz H. je deportovan u BiH, ali se ubrzo vratio u Njemačku. Ponovo je oženio Sehriju M. i prije tri godine dobio njemačko državljanstvo. U međuvremenu je par dobio još troje djece.

Sehrija M. je radila kao čistačica u Berlinu, a dodatno je brinula o jednoj bogatoj starici. Kada je starica umrla 2010. godine, Sehriju je stavila na popis nasljednika.

Tako je Sehrija M. naslijedila veliki novac, pobjegla od muža i podnijela zahtjev za razvod.

Zahtjev supruge naljutio je Ramiza, a pogotovo to što je Sehrija M. odbila da mu prepiše pola svoje novostečene imovine.

Zato je Ramiz kupio sjekiru i 8. februara ove godine došao u stan u kojem je živjela Sehrija M.

Nekoliko puta je sjekirom udario bivšu suprugu, a u krvavom pohodu zaustavio ga je 16-godišnji sin koji je čuo vrisak majke.

Ramiz H. je mislio da je njegova bivša supruga mrtva, pobjegao je, ali je uhapšen istog dana.

Ljekari su davali male šanse Sehriji da preživi jer je zadobila teške povrede glave i masivno krvarenje u mozgu. U početku je bila u komi i nekoliko nedjelja bila je životno ugrožena.

Suprotno prvim prognozama ljekara, do najtežih oštećenja mozga nije došla, ali Sehrija M. treba bolničku rehabilitaciju. Pored toga, zbog paničnih i anksioznih napada nalazi se u psihoterapijskom tretmanu.

Nakon pokušaja ubistva Ramiz H. je bio u psihijatrijskom liječenju, pokušao je samoubistvo. Sada se nalazi na optuženičkoj klupi na suđenje koje je privuklo veliku pažnju u Berlinu.