Bosanska influenserka HUDA otvorila se o temi rasizma u gradovima BiH (Bihać)

Rasizam

Huda je mlada influenserka, koja na svom instagram profilu ima preko 100 hiljada pratioca. Svojim pratiocima podijelila je događaj koji se desio u Bihaću, ogorčena i ljuta situacijom na svom Instegram story-u podijelila je slijedeće:

"Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu!

Za vikend sam svojom "braćom" (ljudima s kojim sam odrasla) trebala da idem u Bihać, zbog svojih obaveza sam odgodila put s njima. Nakon što su se vratili, javili su mi se i ispričali situaciju koju su proživjeli."

Influenskerka u svojoj instagram priči navodi kako su njeni prijatelji željeli da idu u klub, te odlučiti da to bude "Bistro" klub u Bihaću.

Na ulazu u klub bili su zaustavljeni, te kako navodi ulazni stražar im je rekao da NE MOGU ući u klub. S čuđenjem su pitali da im navedu razlog zašto ne mogu ući, gdje im je stražar rekao kako vlasnik kluba ne dozvoljava CRNCIMA ulazak u klub!

Bez izbora, otišli su u drugi klub!

Kako navodi Huda: "Ovo nije prvi put kako se susrećemo rasizmom u Bosni!

Međutim, ljudi to ne smatraju ozbiljno, jer nisu u našoj koži! Takav nam je narod, dijele nas na mnoge vrste, te ako smo imalo drugačiji, bit ćemo izostavljeni u nekom putu"

Priča je odjeknula društvenim mrežama!

Ovakve i slične situacije jednostavno ne mogu da budu shvatljive normalnim, običnim ljudima, sve te podjele koje nas tako udaljavaju od svakog vida civiliziranog društva.