Bosanska Krupa: Javni poziv za uređenje obala Une i Krušnice

krupa
Općina Bosanska Krupa objavila je javni poziv za prijavu kandidata za program javnih radova uređenja obala Une i Krušnice ali i ostalih turistički zanimljivih lokacija.

BOSANSKA KRUPA, 30. Juna - Javni poziv, objavljen na web stranici Općine, zatvara se sutra a namijenjen je svim nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji bosanskokrupskog Biroa za zapošljavanje.  Za obavljanje posla čišćenja potrebno je 40 osoba koji će biti angažirani od jula do septembra. 

 „Oni će za 25 radnih dana primiti naknadu od 1000 KM uz osiguran topli obrok. Učešće će uzeti i JKP  „10. juli“ i Šumarija i Bos. Krupa koja će dati određeni broj ljudi.  Dakle na ovaj način ćemo zajednički pokazati da možemo u dobroj sinergiji uraditi dobar posao i realizirati jedan ekonomski, socijalni i ekološki projekat“, kazao je  Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa i podsjetio da je ovo treći put u posljednjih deset godina da Općina Bosanska Krupa na ovaj način realizira projekte uređenja okoliša, a da pri tom angažira nezaposlene sa liste Biroa.