Božinović komentirao uhićenje čovjeka koji je u vlaku odbio staviti masku

.
MINISTAR unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera Davor Božinović osvrnuo se na uhićenje putnika koji nije želio staviti masku u javnom prijevozu kazavši da ne zna što čovjeka motivira na to, no dodao je i da mu snimku uhićenja nije bilo drago gledati.

 

"Ono što znam o ovom slučaju je to da je putnik odbio staviti masku, a rekli smo da u slučaju kada nema masku, vozač ne smije pokrenuti vozilo. Naravno da meni ovo nije drago vidjeti, međutim, stvarno ne znam što čovjeka motivira da ako ima masku, da je ne želi staviti", komentirao je Božinović za N1 jučerašnje uhićenje putnika na zagrebačkog Glavnom kolodvoru, čija je snimka objavljena u medijima. 

 

"Imao je masku, ali nije ju želio staviti"

 

Ministar je ustvrdio da je putnik prijavljen za narušavanje javnog reda i mira, ali da treba vidjeti što je dovelo do ove situacije. 

 

"Cijeli vlak i putnici stoje i izražavaju nezadovoljstvo jer čovjek ne želi staviti masku. Kao što vidimo, kasnije ju je i imao, nije ju želio staviti, time zaustavlja promet, sve druge ljude praktički maltretira da ne mogu krenuti tamo gdje su naumili zbog nekog njegovog principa jer on vjeruje ili ne vjeruje da koronavirus postoji", kazao je. 

 

Na tvrdnju novinarke da oko maski doista nema jedinstvenog stajališta stručnjaka, Božinović je kazao da su i Svjetska zdravstvena organizacija te Europski centar za prevenciju bolesti, mijenjali preporuke i standarde kako su saznavali više o bolesti. 

 

"Svi moramo shvatiti da se radi o novoj bolesti o kojoj mi učimo svaki dan. Kako su se stvari mijenjale, mijenjale su se i preporuke", poručio je Božinović.