Brutalan napad: Huligani pretukli vozače autobusa, jednog izujedali po tijelu

a
Trojica mladića i djevojka napali najprije jednog šofera, a kada je kolega došao da ga brani, i njega isprebijali, pa pobjegli.

Vozači GSP V. S. i Đ. J. povrijeđeni su nakon što ih je grupa od tri mladića i jedne djevojke brutalno pretukla u petak navečer u ulici vojvode Micka na Karaburmi u Beogradu.

Napad se dogodio kod garaže GSP oko 20 sati, a napadnuti vozači radili su na liniji 23.

Vozači imaju povrede u predjelu glave, imaju podlive i posjekotine. Huligani su čak jednog od njih izujedali. Za sada se ne zna šta ih je navelo da napadnu vozače, ali će to utvrditi istraga. Povrijeđeni su juče otpušteni iz bolnice, a preživjeli su pravu torturu – kaže naš sagovornik.

Iz GSP su poslali saopćenje i naveli da su napadači prvo, dok je autobus stajao na stanici, oštetili mehanizam za otvaranje i zatvaranje vrata.

Vozač nije mogao da zatvori vrata i izašao je da provjeri šta se dešava. Međutim, nasilnici su ga napali i udarali po glavi i tijelu, i uspjeli su da ga obore na zemlju – navode iz preduzeća:

Ubrzo je na stanicu stiglo još jedno vozilo s linije 23. Vozač tog autobusa, vidjevši šta se dešava, izašao je da pomogne kolegi i pozove policiju. Tu je došlo do novog problema, jer je grupa nasilnika napala i njega. On je zadobio teže povrede.

Napadači su pobjegli pre dolaska policije.

Vozače je Hitna pomoći prevezla u Urgentni centar, gdje su pregledani, a pored posjekotina i hematoma jednom su nađeni i ujedi po tijelu. Ovakvi i slični napadi na vozače koji samo rade svoj, nimalo lak posao nas iznova zaprepašćuju i ukazuju da svaki oblik agresije mora biti kažnjen – navode iz GSP i dodaju da su od početka godine zabilležena 63 napada na vozače.

Izvor: