Čubrilović: Dobili smo Inzkovo pismo, izjasnit će se oni kojima je upućeno

Čubrilović
Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zaprimio je pismo Valentina Inzka u kojem traži poništavanje priznanja koja su u ime NSRS-a dodijeljena osobama osuđenim za ratne zločine.

 

"Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunardnim organizacijama zaslužnima za rad Narodne skupštine Republike Srpske", naveo je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Ističe da je navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hoc tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova poslanika tog saziva.

"O navedenom pismu izjasnit će se rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima je upućeno pismo visokog predstavnika", poručio je Čubrilović.

Podsjećamo, Inzko je Čubriloviću i klubovima poslanika dao rok od tri mjeseca da ponište odlikovanja ratnim zločincima, među kojima su Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i Biljana Plavšić. Čubrilović u saopćenju nije naveo kada će doći do izjašnjavanja o pismu.