Dačić: Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić gostujući na TV Prva komentarisao je izjave novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Željko Komšić je u intervjuu za srbijanski "Telegraf" kazao da će raditi na prijateljskim odnosima sa regionom, ali da se moraju poštovati granice.

"Što se tiče Hrvatske i odnosa generalno sa Srbijom i Hrvatskom, možete računati na mene, jer ću u punoj mjeri biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom", kazao je Komšić.

Na upit novinarske šta to znači kada Komšić kaže da Srbija mora znati gdje su joj granice, Dačiće je odgovorio:

"Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte da me pitate takva karikaturalna pitanja. Što se tiče Komšića, on treba da naslijedi ono što je radio Bakir Izetbegović. Ali, nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Poslije jednog perioda zadovoljavanja onih koji su za njega glasali, siguran sam da će se ipak vratiti u normalu. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanke zemlje treab da zanju gdje je granica BiH", kazao je Dačić.