Dan nezavisnosti svečano obilježen i u USK

Bihać
Delegacije Vlade i Skupštine USK, te predstavnici Udruženja antifašista i boraca NOR, položili su cvijeće te Fatihom i minutom šutnje sjetili se svih poginulih za slobodu BiH.

 

Povodom Dana nezavisnoti BIH, koji se obilježava 1. marta, premijer USK Mustafa Ružnić zajedno s ministrima Vlade USK te skupštinskim zastupnicima, danas je na spomen obilježjima u Bihaću odao počast svim braniocima koji su se prije 29 godina uključili u odbranu nezavisne BIH, a čija je državotvornost potvrđena i na referendumu održanom 1992. godine.

„Ja koristim priliku da u svoje ime i ime Vlade, svim građanima BiH čestitam Dan nezavisnosti. Mi se danas  prisjećamo najboljih sinova i kćeri, koji su svoje živote utkali u njene temelje, naravno prisjećamo se generacije koja je napravila historijski korak 92. godine  govoreći i ukazujući  da može BiH samo jedinstvena  i nezavisna“, kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

„Ovo je još jedna  godišnjica obilježavanja Dana nezavisnosti BiH da ostavimo mlađim naraštajima koje tad nisu bile ni rođene da znaju da se tad po prvi put na East Riveru zavijorila naša zastava  s ljiljanima i da smo mi u domovinskom ratu „92.-95.“ sačuvali ovu državu i naravno dalje smo na tom putu“, kazao je dopredsjedavajući Skupštine USK, Razim Halkić.

 

Foto: RTV USK