Danas dženaza nastradalim mladićima kod Gračanice: Imali su samo 22. godine

.

“Allahu moj, oprosti im i smiluj im se, grijehe im pobriši i sačuvaj ih, počasnim ih mjestom blagodari i širokim učini ulazak u kabur, očisti ih vodom, snijegom i hladnim zrakom, očisti od od grijeha kao što bijelu odjeću čistiš od prljavštine! Udijeli im kuću (ahiretsku) bolju od njihove dunjalučke i saputnicu bolju od njihove dunjalučke! U Džennet ih uvedi i zaštiti ih kazne zagrobne ( i od vatre džehenemske)!” El-Fatiha.🙏 – napisala je Amelova sestra na Facebook-u i objavila datum dženaze nastradalim mladićima.

 

Dženaza namaz će se klanjati sutra 15.3.2022. u Lukavici Rijeci poslije ikindije namaza. Zajednička hatma je u kući žalosti. Oba mladića imala su samo 22. godine.

Fahrudin (Edin) Dubinović rođen 31.7.2000. preminuo 12.3.2022. godine iz Lukavice Rijeke. Iza nastradalog Fahrudina ostao otac Edin, majka Jasmina, sestre Lejla, Edina i Zerina, nana Behija i ostala mnogobrojna porodica.

 

Amel (Sabit) Suljkanović rođen 27.4.2000 – preminuo 12.3.2022. godine iz Lukavice Rijeke. Iza nastradalog Amela ostao otac Sabit, brat Adin, sestra Maida, djed Fikret i ostala mnogobrojna porodica.