Danas u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano

,
U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg.

Pojačana bura

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 2 stepena

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, izraženije u dijelu Hercegovine, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. 

Opšta slika će biti nešto lošija u centralnim i istočnim krajevima, usljed povremenih, slabijih padavina. Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine, potom malo ugodnije u odnosu na protekli period. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom.