Danas u posjeti Bihaću bila ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic

.

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic danas se sastala sa gradonačelnikom Bihaća.

Ambasadorica je istaknula da je prisustvo Francuske u posljednje vrijeme oslabilo u našoj državi, te da ona planira raznim aktivnostima širom države vratiti francusku prisutnost u BiH, samim time i u grad Bihać. Naglasila je da treba iskoristiti činjenicu da Republika Francuska trenutno predsjedava Europskom unijom što otvara još više mogućnosti za napredak.

Gradonačelnik Fazlić podsjetio je današnje goste i na prisustvo francuskih vojnika u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, inicijative koja se tiče onkološke klinike koja bi se trebala graditi na području grada Bihaća a u kojoj učestvuje i Republika Francuska te je napomenuo kako grad Bihać očekuje pomake u projektu eksploatacije gipsa na području Kulen-Vakufa u koju je uključena i francuska firma.

„Želim da što više turista iz moje države dođe u grad na Uni, koji jedan od bisera ovog područja. Također htjela bi da se pokrenu škole francuskog jezika širom Unsko-sanskog kantona kroz obrazovne projekte i zahvaljujem se gradonačelniku Bihaća na srdačnom dočeku.“ kazala je ambasadorica Republike Francuske u BiH, Christine Toudic.

Grad Bihać