Detalji pucnjave u Novom Pazaru: Eskaliralo zbog djevojke, ranjen T.H. (21)

.
Dramatičan preokret dogodio se prije dva dana ispred prestižnog hotela u Novom Pazaru. Mladić V.M. (23) upotrijebio je očev pištolj da rani Tarika H. (21), ostavljajući cijelu zajednicu u šoku i zaprepaštenju.

 

Iako su se prvobitno sukobili zbog ljubavnih nesuglasica oko djevojke, stvari su dodatno zakomplikovane kada su Veljko M. i Tarik H. zajednički započeli hotelijerski posao. Brzo su se našli pod teretom visokih troškova i poslovnih izazova. Finansijske teškoće postale su još jedan kamen spoticanja, vodeći do tragičnog ishoda.

Međutim, važno je naglasiti da ovaj sukob nema korijena u etničkim ili nacionalnim tenzijama, kako su neki pokušali da sugeriraju.

Nakon što su bili obaviješteni o incidentu, pripadnici novopazarske policije su efikasno reagovali, uhapsivši Veljka M. zbog pokušaja ubistva i nelegalnog posjedovanja oružja. Osim toga, njegov otac (50) će se suočiti s pravnim posljedicama zbog nemarnog čuvanja oružja.

Mladi Tarik H. je hitno prevezen u Klinički centar Kragujevac s ozbiljnim povredama koje su mu mogle ugroziti život. Viši javni tužilac u Novom Pazaru naložio je pritvor za V.M. od 48 sati, nakon čega će biti saslušan.