Djevojčica će dobiti 800.000 dolara jer se opekla na meknaget iz McDonald’s-a

n
Njena porodica tražila je odštetu od 15 miliona dolara

 

Porota na Floridi dodijelila je odštetu u vrijednosti od 800.000 dolara (600.000 eura) osmogodišnjoj djevojčici koja je zadobila ozbiljne opekotine pošto joj je na nogu pao pileći meknaget iz McDonald’s-a.

„Opasno vruć" meknaget opekao je četvorogodišnju Oliviju Karabalo 2019, pošto je otvorila hepi mil (Happy meal) u kolima u McDonald’s-u Tamaraku, u blizini Fort Loderdejla na Floridi.

Njena porodica tražila je odštetu od 15 miliona dolara.

Porota je u maju zaključila da su Mekdonalds i franšiza odgovorni za povredu.

Druga porota u okrugu Brauard na Floridi raspravljala je manje od dva sata prije nego što je donela presudu o odšteti.

Karabalo je dobila 800.000 dolara odštete od McDonald’s-a i vlasnika franšize Upchurch Foods zbog bola i duševne patnje, 400.000 dolara za prethodnih četiri godine i 400.000 dolara za budući period.

Pravni tim porodice nazvao je ovu odluku „izuzetno značajnom".

- Sretna sam što su saslušali Oliviju i što je porota donijela pravednu presudu - kazala je majka djevojčice Filana Holms novinarima ispred sudnice.

Iskreno nisam imala nikakva očekivanja i ovo je više nego pravedno.

Holms je rekla poroti da njena ćerka ima ožiljak od opekotine i jedva čeka da ga ukloni, prenijeli su mediji.

Advokati porodice su u sudnici podijelili fotografije opekotine, kao i audio-snimak na kome djevojčica vrišti nakon povrede.

McDonald’s je prethodno pristao da porodici isplati 156.000 dolara, jer je, kako su tvrdili, njen bol nestao po zarastanju opekotine poslije tri sedmice.

„Ona još uvek odlazi u Mekdonalds, još uvek traži da ide u Mekdonalds, još prolazi stazom u naručivanje sa mamom, i uzima pileće nagete", rekla je advokatica odbrane Dženifer Miler na sudu.