Jezivi detalji tragedije: Djevojčica sve vrijeme dozivala majku dok ju je očuh tukao

Zoran A. (24) i Vesna F. uhapšeni su zbog ubistva Vesnine dvoipogodišnje kćerke L. F. u selu Prahovo kod Negotina, nakon što su tvrdili da je preminula nakon pada sa terase.

Njima je danas određen pritvor do 30 dana.

- Nakon izjave Zorana Albića (24) da je djevojčica preminula jer su je tukli i on i njena majka Vesna, Tužilaštvo je odlučilo i majku uhapsiti dok se ne utvrdi istina. Majka je tužiocu ispričala istovjetnu priču kao i policiji, da je Zoran došao pijan, lomio stvari, da se djevojčica probudila i počela plakati. Kazala je kako je to Zorana iznerviralo, udario ju je glavom u čelo, izbacio napolje, zaključao vrata i prebio djevojčicu nasmrt  - kazao je izvor, prenosi Kurir.rs.

Očuh priznao ubistvo

Nakon što su forenzičari u kući pronašli krvave tragove zbog kojih su roditelji privedeni, prema nezvaničnim informacijama, Zoran je priznao ubistvo djeteta.

Zoran i Vesna su u ponedjeljak rano ujutru donijeli djevojčicu L. F. staru svega dvije i po godine u negotinsku Hitnu pomoć, govoreći da je dijete nesretnim slučajem palo sa terase. Na djevojčicinom tijelu su bile vidljive povrede glave, a ljekari su, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Forenzičari su na licu mjesta, u prostorijama u kući, pronašli brojne tragove krvi. Ovakav pronalazak potvrdio je njihovu sumnju.

Dokazi su pokazali da je dijete pretučeno u kući, a da je nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio djevojčicu na beton u nadi da će na taj način prikriti jezivo ubistvo.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenje, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je dijete pretukao nasmrt, prenijele su "Novosti".

Nakon privođenja i majka promijenila priču

- Došao je pijan i probudio me. Počeo se svađati, bacati i lomiti sve što mu je došlo pod ruku. Dijete mi se probudilo i počelo plakati. Zoran se naljutio, naredio mi da utišam dijete, vikao da ne može podnijeti plač. Počeli smo se svađati i on me je svojom glavom udario jako u čelo. Zavrtjelo mi se u glavi. Onda me uhvatio za ruku i bukvalno izvukao iz kuće. Zaključao je ulazna vrata, a ja sam ostala u dvorištu - pričala je majka Vesna.

Onda je nastao horor. Vesna kaže kako je čula da Zoran viče i udara njenu kćerkicu, da dijete vrišti, da kroz plač krikom doziva: "Mama, mama, hoću mamu!". Ona kaže da je pokušala razvaliti vrata i ući, da je vikala iz dvorišta Zoranu da joj ne tuče dijete, da je plakala i zapomagala. Dijete je plakalo i dalje su se čuli krici djevojčice izmiješani sa Zoranovim psovkama, a onda je sve utihnulo.

- Otključao je vrata i rekao da "mala ne mrda". Pozvali smo taksi, otišli u Hitnu. Zaprijetio mi je da i ja kažem da je dijete palo sa terase. Bojala sam se, mnogo sam se bojala, imam još jedno dijete, bebu - ispričala je Vesna.

Iako nije dokaz na sudu, prakticira se ispitivanje na poligrafu koje daje smjernice za daljnji rad. 

Vesna je prošla poligraf, ali Zoran nije. 

Zoran Albić poznat je u Prahovu kao kavgadžija koji je mnogo puta izazivao i učestvovao u tučnjavi. On je imao dosje s elementima nasilja, čak i dok je bio maloljetan. Ipak, ovakvo zvjerstvo niko nije mogao ni naslutiti.