Djevojčica od 4 godine spasila malog brata nakon što je otac ubio majku pa sebe

Četvorogodišnjakinja iz Los Angelesa proglašena je junakinjom, nakon što se tri dana brinula o svom dvomjesečnom bratu u kući u kojoj je otac ubio majku...

Komšije su otkrile dvoje djece u obiteljskom domu u Chatsworthu (Los Angeles), neozlijeđene, ali gladne. Preživjeli su pored tijela mrtvih roditelja, 46-godišnjeg Davida Koorosa Parsa i 38-godišnje Mihoko Koike Parsa.

Kako su pokazali rezultati obdukcije, otac je ubio majku, pa onda sebe, piše RadioSarajevo.ba.

"Ova mala junakinja, mali anđeo, nekako se pobrinuo da ona i brat prežive tri dana. Ova beba je čudo, ali djevojčica je apsolutni superheroj, prava junakinja", kazala je kapetanica Los Angelesa Maureen Ryan.

Djeca su sada bolje, odlično se oporavljaju i o njima se brine socijalna služba.

Na dan kad su tijela pronađena, policija je, po pozivu rođaka obitelji, otišla do kuće, ali niti su šta vidjeli, niti čuli, pa su otišli. Nekoliko sati kasnije, porodični prijatelj stigao je ispred kuće s bravarom i, zajedno s komšijama, nasilno su ušli i otkrili užas unutra.

Prvo su našli djevojčicu kako sama sjedi na stepenicama.

"Znali smo odmah da nešto nije uredu. Bila je vrlo tiha, zurila je negdje i u kući se osjetio jak smrad urina. Pitali smo je gdje su tata i mama, a ona je rekla da spavaju. Pa je dodala da su gore i da su možda povrijeđeni", ispričala je susjeda Olivia Robinson.

Tony Medina, još jedna komšija koji je djevojčicu odmah odveo iz doma, nahranio je i presvukao, opisao je kako je bilo tragično slušati šta je preživjela: "Ispričala je kako je prvo čula mamu da plače, a onda je vidjela da je mama 'slomljena'."