Djevojčica u Beogradu se ubola na krvavu iglu u dvorištu škole

Djevojčica prvog razreda osnovne škole u Beogradu ubola se na krvavu iglu u školskom dvorištu, piše Blic

Djevojčica je zajedno sa svojim kolegama pronašla krvavu iglu tijekom igranja u dvorištu novobeogradske osnovne škole Duško Radović. Incident se dogodio u četvrtak poslijepodne nakon nastave, prenosi Index.hr.

Navodno nije jedino dijete koje se ubolo

"Jedna djevojčica je podigla iglu i ubola se, a bojimo se da je i naše dijete. Ni ono nije sigurno. Kada ga pitamo, malo kaže da je diralo, malo da nije, uplašeno je. Tu djevojčicu roditelji su odveli na testiranje i rezultat je, srećom, bio negativan, ali joj je za mjesec dana zakazana kontrola. Svi smo u šoku", rekao je jedan roditelj za Telegraf.

Prema njegovim riječima, roditelje je još više pogodilo to što za incident nisu saznali od nadležnih u školi, već od drugog roditelja koji je došao po dijete.

"U tom trenutku nije bilo nikoga od nastavnog osoblja ni osiguranja škole. Taj roditelj je zatim otišao u školu i obavijestio ravnatelja, ali mi nismo saznali od nadležnih u školi. Pitam se što radi osiguranje, koje se plaća iz našeg džepa. Da stvar bude gora, majka jednog učenika jučer je prošla tamo i pronašla još jednu špricu", dodao je roditelj.

Ravnatelj tvrdi da igla nije bila u školi

Ravnatelj škole Njegoš Zejak tvrdi da se nijedno dijete nije ubolo te da je igla pronađena van dvorišta škole.

"U pitanju je dio dvorišta gdje je probijena ograda i gdje se djeca provlače. Tu ogradu nam stalno oštećuju i mi je redovito popravljamo. Dijete je našlo špricu tu na prijelazu, ali van samog dvorišta i nije se ubolo. Predalo ga je osiguranju i o svemu su obaviješteni policija, školska uprava i ministarstvo" rekao je ravnatelj Telegrafu.