Djevojka iz BiH ubijena u krvavom obračunu u Berlinu

Nakon poker-partije u jednom baru u Berlinu izbila je svađa među protivničkim igračima, koji su nasrnuli jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-palicama, piše "Bild.de".

Kada su počeli pucati, pogodili su 23-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja je kasnije preminula na klinici "Šarite", a jedan muškarac (39) teško je povrijeđen i odvezen u bolnicu.

- Kafe "63" u Aleji Princen više podsjeća na kockarnicu nego na kafić i sastajalište je ljubitelja igara na automatima. Kako saznaje "Bild", u skrivenoj prostoriji bara ilegalno se igra poker.

Izbila je žestoka svađa među više kartaroša zbog izgubljenog uloga. Komšije kažu da su ih vidjeli kako nasrću jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-palicama, a čuli su i pucnje.

Kada je Hitna pomoć stigla oko tri ujutro, zatekli su mladu ženu iz Bosne i Hercegovine s teškim povredama kako leži ispred kafića.

- Slučajno su je pogodili - kaže očevidac.

Teško povrijeđena žena reanimirana je na licu mjesta, ali je podlegla povredama u bolnici. Obdukcija je pokazala da je umrla od posljedica ranjavanja. U kafiću je Hitna pomoć zatekla muškarca (39) oblivenog krvlju, s teškim povredama glave. Prevezen je u bolnicu, ali kako se saznaje, nije životno ugrožen.

Izvor: