Dodik i Džaferović već potrošili 37 hiljada KM iz sredstava tekuće rezerve

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović već su podijelili 37.000 KM sredstava iz tekuće rezerve. Od tog iznosa Dodik je potrošio 20.000 KM, a Džaferović 13.000 KM.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović dodijelio je 5.000 KM studentima iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara i Zenice. On je odlučio da nagradi pet najboljih studenata sa po 1.000 KM. 

Pored studenata, Džaferović je pomogao i Streljačkom klubu osoba s invaliditetom iz Zenice kojem je dodijelio 5.500 KM na ime pomoći za nabavku vazdušne puške. 

Mnogo veće iznose iz sredstava tekuće rezerve dodjeljivao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. On je dao 5.000 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini Zvornik Stari grad - Hram rođenja Svetog Jovana preteče i krstitelja Gospodnjeg na ime pomoći za obnovu zvorničkog hrama starog 199 godina, kako prenosi Klix.ba

Dodik je dao čak 10.000 KM Fudbalskom klubu Ozren (Semizovac) kao pomoć za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica te 2.500 KM Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" Gradski odbor Banja Luka kao podršku i pomoć za realizaciju planiranih projekata. 

"Odobravaju se sredstva za interventno korištenje sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu u iznosu od 5.000 KM Gorskoj službi spašavanja Jahorina kao podrška i pomoć za rad službe", piše u odluci koju potpisuje Dodik. 

Kako smo ranije pisali, Džaferović je početkom decembra 2018. godine dodijelio 2.000 KM Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" Sarajevo kao podršku i pomoć za organizaciju Božićnog koncerta, kao i 2.000 KM Sportskom savezu invalida Federacije Bosne i Hercegovine za organizaciju manifestacije Izbor sportiste invalida BiH za 2018. godinu.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić još uvijek nije donio nijednu odluku kojom se odobravaju sredstava tekuće budžetske rezerve.