Dragan Mektić: Pokušaji učvršćivanja diktatorskog režima

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, komentarisao je inicijativu Milorada Dodika da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona RS kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske.

"Ja ne vjerujem da nekome ozbiljno palo na pamet, mislim da su to manipulacije i pokušaji učvršćivanja diktatorskog režima, oblika vladavine, pod prijetnjom da će biti sankcionisana i neka vrsta verbalnog delikta i da će neko da odgovara ako ne poštuje ne znam čije više odluke", poručio je Mektić.

On je poručio da je Krivičnim zakonima sve već utvrđeno, prenosi N1 BiH.

"Suzbijati razmišljanje nekome, da iskaže razmišljanje - takva diktatura ne postoji u Evropi. To je pokušaj vještačkog stvaranja autoriteta", izjavio je Mektić.

On je komentarisao i video koji se pojavio na društvenim mrežama, kojeg je objavio Vahidin Delić, u kojima poziva na rat.

"Upoznat sam sa ovim što se objavljivalo na društvenim mrežama i porukama Delića i sa tom navodnom grupom koja prijeti da će se mudžahedini ponovo okupiti i čekaju novu priliku da im se ukaže. Da počne novi rat, da će se odazvati odavde tom ratu, da će doći iz Evrope. To može da se završi na njihovim pustim razmišljanjima i konstatacijama", rekao je ministar sigurnosti BiH.

Problem je pod kontrolom, poručio je.

"Pratimo i tog samog Delića, samo pokušava da provede dodatne tenzije, nervozu, pokušaj unošenja straha. Oni su svoju priču završili. Nema govora da ćemo tolerisati bilo kakvu radnju koja ima elemente bilo kakvog krivičnog djela", izjavio je Mektić.

Delić će zbog ovog i zbog ranijih saznanja biti pod posebnim tretmanom službi - rekao je Mektić novinarima.