Draško Stanivuković Banjalučanima dijeli Program reformi

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković danas u Banjoj Luci građanima dijeli dokument Program reformi Bosne i Hercegovine.

Stanivuković kaže kako je Program reformi BiH, koji su dobili u Narodnoj skupštini, ustvari poludokument. Također, današnje kopije Programa reformi ne sadrže sve 53 stranice, ali se nadaju da će ga do sutra do 17 sati, kada su zakazani protesti, uspjeti i prevesti ostatak dokumenta.

Smatra se da su te 53 stranice, koje su objavljene na Žurnalu, otišle u sjedište NATO-a u Bruxelles. Oni današnjom akcijom žele, kako ističu, upoznati građane sa dokumentom u kojem je vidljivo, kako poručuju, da BiH ide ka članstvu u NATO.

Stanivuković optužuje vlast u Republici Srpskoj i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je dokument koji je otišao u Bruxelles Program reformi BiH - ustvari ANP.

- Ko ne želi da shvati, neće da shvati. Smatram da nam je dosta da nam odlaze ljudi iz zemlje, a pogotovo na tuđa ratišta. Činjenica jeste da piše da ovaj dokument ne prejudicira članstvo u NATO, ali navest ću sad jedan primjer: ako ja pitam djevojku da li želiš da budeš sa mnom u vezi - to je ANP, to je program reformi - i to će oni sutra da pošalju, ali to ne prejudicira našu vezu, ona mora da da odgovor. Na ovaj naš upit, koji su potpisali tri člana Predsjedništva BiH, čeka se odgovor NATO-a. Ne prejudicira se članstvo nego se pita NATO. Imate i jednu ključnu rečenicu koja kaže: O daljim koracima a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna saglasnost odluke Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH, pa Kovačeviću, gdje je skupština RS, izdajnici, kazao je prije nekoliko dana Stanivuković za N1.

OSLOBOĐENJE PORTAL