Dva muškarca ubijena u pucnjavi u centru Skoplja

Dva muškarca su ubijena, a jedan devetnaestogodišnjak je povrijeđen u pucnjavi na njihov automobil u centru Skoplja, u blizini Specijalnog javnog tužilaštva, saopćilo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz policije su naveli da su nepoznate osobe trideset minuta poslije ponoći pucale iz vozila u vozilo Seat Altea, skopske registracije, u kojem su bili muškarci čiji su inicijali N.A. (44). F.E. (19) i A.P. (49). 

Na licu mjesta preminuo je N.A, dok su druge dvije osobe prevezene u urgentni centar kliničkog centra "Majka Tereza" gdje je od zadobijenih povreda preminuo četrdesetdevetogodišnjak, prenose skopski mediji.

U Urgentnom centru su naveli da su povrijeđeni hospitalizovani na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje sa povredama opasnim po život, te da je jedan od njih preminuo dva sata nakon prijema.   

Rukovodilac Urgentnog centra Albert Leši rekao je da je drugi povrijeđeni pacijent operisan tokom noći i da je prebačen na intenzivnu njegu.

Vozilo, u kojem su bili napadnuti muškarci, drugo vozilo sačekalo je na bulevaru, nakon čega je jurnjava nastavljena 300 metara dalje, do naredne raskrsnice.  

Tamo je, sa najmanje 30 metaka ispaljenih iz kalašnjikova, izrešetano vozilo Seat Altea, koje je potom prešlo na suprotnu kolovoznu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, koje je prolazilo, a potom udarilo u automobil parkiran ispred obližnjeg kafića.