Džaferović: Pobijediti ću, Izetbegović ostaje na čelu tima

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović kandidat je ove stranke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima, pišu Vijesti.ba.

"Želim da se zahvalim na podršci i povjerenju koje se iskazali meni kandidujući me za najodgovorniju funkciju kada su u pitanju izborni ciljevi SDA. Vaše povjerenje mi je velika čast, ali i velika obaveza. Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače bh. političke stranke", poručio je Džaferović na današnjoj Konvenciji stranke.
 
U izbornu pobjedu je uvjeren.
 
"Uz Božiju pomoć i snažnu podršku SDA, bićemo pobjednici na predstojećim izborima i kao politička stranka i pobjednici za najodgovorinuju funkciju - člana Predsjedništva BiH  iz reda bošnjačkog naroda", naglasio je on. 
 
Džaferović je istakao kako SDA čini ozbiljan tim, te da je to ozbiljna i organizovana politička stranka. 
 
"Na čelu tog tima je predsjednik Bakir Izetbegović. Budući da mu Ustav BiH ne dozvoljava da se ponovo kandiduje za člana Predsjedništva BiH, on će i dalje ostati na čelu tog tima. Poštujem ono što je do sada radio i što sada radi", naglasio je Džaferović. 
 
On smatra da je SDA može pobijediti samo ako radi u timu, ako se poštuje hijerarhija.
 
"Sa SDA možemo postići puno, bez SDA možemo doći u velike probleme. Istorija nas uči da kada je SDA bila jaka, bila je jaka i država BiH. Ovo je politička stranka koja je otkako se pojavila dala odgovore na velike izazove", naglasio je Džaferović.