fbpx Gračanica: Zajednički iftar u Javnoj narodnoj kuhinji "Merhamet"

Gračanica: Zajednički iftar u Javnoj narodnoj kuhinji "Merhamet"

Home

Gračanica: Zajednički iftar u Javnoj narodnoj kuhinji "Merhamet"


U Javnoj narodnoj kuhinji (JNK) “Merhamet” u Gračanici organiziran je zajednički iftar za korisnike, ali i goste i prijatelje kuhinje, u kojoj se dnevno podijeli gotovo 400 obroka, pripremljenih u Imaretovoj kuhinji u Tuzla.

Bila je, rekli bismo, privilegija poslije iftara družiti se s ljudima koji se svakog dana nahrane u ovoj kuhinji i čuti njihove riječi zahvalnosti.

Narodna kuhinja u Gračanici osnovana je prije devet godina. Hrana se priprema u Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli, koju svakog dana, izuzev vikenda, sijalo, padalo, bila zima ili vrućina, prevaljujući stotinu i više kilometara, do centralnog objekata u gradu i na punktove: Šenik, Doborovci- izbjegličko naselje i Drafnići, te na kućne adrese doveze i donese Refik Šerbečić.

Kaže, nije mu teško.

-Tako radim godinama, tako sam naučio, doći siromašnima i uručiti im topli obrok, doći izbjeglicama na Lendiće, podijeliti 95 obroka u Doborovcima. Znam, oni mene čekaju. Hvala i predstavnicima - kazao je Šerbečić.

Regionalnog odbora “Merhamet” iz Tuzle, koji su nam pomogli da organiziramo ovaj zajednički iftar, da i siromašni osjete radost ramazana - kazao je Šerbečić.

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 20/06/2017 - 09:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top