Građani će račune za grijanje dobivati i na e-mail adresu

Smanjenjem broja odštampanih računa za centralno grijanje koje dostavljamo korisnicima svakog mjeseca doprinosi se smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, istakao Džubur.

Račune za grijanje građani će ubuduće moći dobivati i na svoje e-mail adrese. Riječ je o novoj usluzi koju realizira preduzeće “Toplane” u okviru projekta “e-račun” kojim se omogućava dostava računa svim zainteresiranim korisnicima koji se registriraju putem njihove internet-stranice.   

Dodatni doprinos 

Prema riječima direktora “Toplana” Admira Džubura, smanjenjem broja odštampanih računa za centralno grijanje koje dostavljaju korisnicima svakog mjeseca doprinosi se smanjenju negativnog utjecaja na okoliš u KS.  

- Dodatan doprinos projektu daju naši korisnici koji putem elektronskih usluga banaka plaćaju naše račune, uključujući i korisnike usluga komercijalnih banaka „e-uplatnica“ i „e-režije“. Korisnicima centralnog grijanja je uz novembarski račun dostavljeno obavještenje o našoj novoj usluzi sa zahtjevom za dostavu računa putem elektronske pošte – rekao je Džubur.

Elektronska forma

Podnošenjem zahtjeva za ovu uslugu korisnici daju saglasnost da im se računi za grijanje ubuduće dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, putem e-mail adrese.

Podnošenje zahtjeva 

Zainteresirani korisnici koji imaju zaključen Ugovor o korištenju toplotne energije s preduzećem “Toplane” korištenje ove usluge mogu prijaviti i podnošenjem zahtjeva putem oficijelne internet- stranice preduzeća www.toplanesarajevo.ba.