Gradonačelnik Bihaća Šuhert Fazlić: “Spreman sam biti premijer USK, nećemo s NES-om”

.

 

Stranka demokratske akcije (SDA) i Narodni evropski savez (NES) na Općim izborima osvojili su po osam mandata u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK). To je potvrdila Centralna izborna komisija, objavom zvaničnih rezultata Općih izbora 2022. godine.

Najviše glasova na kandidatskoj listi PoMAK-a za Skupštinu USK dobio je trenutni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, koji se još nije očitovao o tome da li će grad na Uni ubrzo imati vanredne gradonačelničke izbore.

O tome još ne možemo govoriti, s obzirom da će to biti unutarstranačka odluka. Ono što možemo reći jeste da ne želimo pod svaku cijenu biti dio kantonalne vlasti. Nećemo ni pregovarati sa nositeljima negativnih političkih pojava u protekle četiri godine, a to je naravno Narodni evropski savez. Ukoliko uspijemo naći neki drugi politički dogovor ili opciju, mogu i dalje potvrditi svoju spremnost da eventualno budem premijer – izjavio je Fazlić.

Podsjećamo, aktuelni kantonalni premijer Mustafa Ružnić izrazio je zadovoljstvo izbornim rezultatom Narodnog evropskog saveza, te apostrofirao kako su građani jasno rekli ko bi trebao biti premijer.

Veliki broj građana nam je ponovo ukazao povjerenje, što je sigurno i potvrda kvalitetnog rada u protekle četiri godine. Pokušat ćemo nastaviti u tom pravcu, jer mislim da su građani svojim glasovima jasno rekli i ko bi trebao biti kantonalni premijer – riječi su aktuelnog premijera Ružnića.