Hanume sa Une na poseban način obilježile Dan nezavisnosti BiH

Nn

Da obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine protekne u svečarskom ozračju značajan doprinos dale su i aktivistice bihaćkog  udruženja žena "Hanume sa Une". Članice udruženja danas su organizovale  prigodnu svečanost u prostorijama Mjesne zajednice  Ribić u Bihaću.

Iako su članice iz Ribića bile domaćinom događaja ovo Udruženje okuplja veliki broj članica i iz mjesnih zajednica:  Mali Lug, Ružica, Ripač, Centar, Donje Prekounje, Pokoj, Sokolac, Pritoka, Gornje Prekounje... i svakim danom su brojnije, kazale su.  Za uzvanike obilježavanja 1.marta organizovale su  historijski sat  posvećen Danu nezavisnosti koji je pripremila Anita Ramulić.

Događaju su se pridružili i  premijer USK Mustafa Ružnić i skupštinske zastupnice: Ilda Alibegović, Fatka Kulenović i Irma Dedić koji su, sa prisutnima, odali počast braniteljima domovine.

Predsjednica udruženja Enisa Šahinović sa vrijednim kolegicama upriličila je i prezentaciju njihova rada gdje značajno mjesto pripada aktivnostima posvećenom čuvanju tradicije ali i humanitarnom radu te podršci talentovanim ženama, stvaraocima te je premijeru uručen primjerak knjige "Sjećanje" autorice  Amre Varcar Kolčaković, jedne od članica Hanuma sa Une.

Image
Nnn