Hoće li logoraši konačno dobiti svoja prava? / Džaferović: Pozivam na usvajanje državnog zakona

.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s delegacijom Saveza logoraša Bosne i Hercegovine, te im tom prilikom pružio podršku u ostvarivanju prava

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s delegacijom Saveza logoraša Bosne i Hercegovine, te im tom prilikom pružio podršku u ostvarivanju prava.

Razgovarano je o aktivnostima Saveza logoraša Bosne i Hercegovine, kao i neriješenim pitanjima statusa ove populacije, prvenstveno kada je riječ o donošenju zakona kojima bi bila regulirana prava logoraša i ispunjene međunarodne obaveze Bosne i Hercegovine koje se odnose na zaštitu žrtava torture, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je dao punu podršku Savezu logoraša BiH, te je pozvao na usvajanje državnog zakona kojim će se regulirati njihova prava, kao i zakona na drugim nivoima vlasti, kako bi cjelokupna institucionalna struktura u Bosni i Hercegovini dala potrebni doprinos zaštiti ove kategorije stanovništva.

Delegaciju Saveza logoraša Bosne i Hercegovine predvodio je predsjednik Saveza Seid Omerović, a u njenom sastavu su bili i sekretar Saveza Senad Jusufbegović i zamjenik predsjednika Skupštine Saveza Almin Đelilović.

Foto: Savez logoraša Bosne i Hercegovine