Humanitarna akcija Decembarski dani Udruženja ABC: Prijavite i vi nekoga kome treba pomoć

Stiže Nova godina, dolazi i Božić, dolaze veliki minusi, djeca čekaju Djeda Mraza. Dolaze radosti koje će biti podijeljene unutar toplog doma sa našim najmilijima, a sve okruženi oko stola punog toplih napitaka, mirisne hrane i nadasve ljubavi. Ali imaju i oni koji nažalost ovu dimenziju sreće mogu rijetko osjetiti jer su gladni bez kruha i smrzavaju se bez ogrjeva i bivaju žedni za malo sreće. U ime njih, a zajedno sa vama, ABC udruženje ponovo radi humanitarnu akciju.

U šest godina svog postojanja Udruženje ABC je organiziralo veliki broj humanitarnih akcija koje su znale trajati i po cijeli mjesec dana, a razmjeri istih su znali biti ogromni.

Sve akcije koje su radili u proteklim godinama udružili su u jednu humanitarnu akciju koja se zove "Decembarski dani Udruženja ABC", a unutar ove akcije se paralelno dešavaju tri vrste humanitarnih akcija.

Ovaj vid aktivnosti postao je tradicionalan i ove godine ga rade po treći put.

Decembarski dani udruženja ABC trajat će od 17. decembra do 21. decembra, a naći ćete ih u prostorijama Udruženja ABC 10:00-15:00 sati. 

Spomenute tri vrste humanitarnih akcija našim građanima su poznate po sljedećim nazivima:

* OBROK PAŽNJE,

* KUTIJA IZNENAĐENJA,

* STAKLENA KUTIJA.

Image

* Obrok pažnje je usmjeren socijalno ugroženim porodicama.
Naši građani doniraju manju ili veću kartonsku kutiju u kojoj se nalaze osnovne životne namirnice, tj. prehrambeni i higijenski artikli.

* Kutija iznenađenja usmjerena je djeci socijalno ugroženih porodica. 
Naši najmlađi humanitarci uz pomoć svojih roditelja u manju kutiju spakuju nešto slatkiša, igračaka, školskog pribora, neki sitni odjevni predmet, kao zimske rukavice ili nešto drugo, ali od srca. Kombinacije su bezbrojne. 

Ukrašavaju ih na svoj način, pišu čestitke, a onda naznače da li je maštovita kutijica za dječaka ili djevojčicu.

*Staklena kutija je doslovno takva kutija koja služi za prikupljanje novčanih sredstava i organizirana je na zahtjev građana kojima je ovaj vid donacije bio najjednostavniji. Sredstva se također upotrijebe za socijalno ugrožene porodice ili za liječenje oboljele djece.

Građane molimo da na broj 061/325-947 ili putem Vibera prijave porodice za koje znaju da su u teškim životnim situacijama.

Potrebne su sljedeće informacije:

- ime i prezime osobe,
- tačna adresa stanovanja, ali samo iz grada Bihaća,
- kontakt broj,
- broj članova porodice, od toga koliko djece.

- "Vidimo se, dragi naši humanitarci, u vašu humanost ne sumnjamo", poručuju iz Udruženja ABC.