I Crnogorci imaju svoje skupo skijalište: Gosti plaćaju puru 30, grah 20, hamburger 10 eura

-

Enormno visoke cijene u restoranu na skijalištu 1450 u Kolašinu su privukle pažnju korisnika društvenih mreža.

Naime, pura (tj. kačamak) košta čak 30 eura. Grah sa slaninom ili suhom ovčetinom je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mlijeka pet eura.

Očekivano, ovaj jelovnik je bio povod za mnoge komentare na portalima i društvenim mrežama.

 

“Poslije se pitamo zašto nam propada turizam”, “Da ležim na parama, ne bih platila kačamak 30 eura. Nije kavijar. Sram vas bilo”, “Bruka. Totalno sumanute cijene”, neki su od njih.

 

Iz Udruženja kolašinskih ugostitelja su zatim naveli da su cijene navedene u ovom jelovniku kreirale pogrešnu sliku o ovoj turističkoj destinaciji.

“Informacija o cijeni kačamaka od 30 eura na skijalištu 1450 u Kolašinu odjeknula je širom regije te kreirala pogrešnu sliku o turističkoj destinaciji. Cijene u kolašinskim restoranima se nisu drastično mijenjale, a specijalitet po kojem je prepoznatljiv ovaj grad se cijeni od osam do 15 eura (400 – 500 grama)”, napisali su.

 

Dodali su da se trude da zadrže domaćinski pristup i da cijene nisu mijenjane više od 10 posto u odnosu na prošlogodišnje, iako su poskupjele brojne namirnice.

“Dok se ugostitelji trude da iskoriste praznične dane jer sezona kasni zbog nedostatka snijeta i vještačkog osnježavanja, umjesto podrške sada dobijaju i negativan PR.

Pored toga što inspekcije vrše intenzivne kontrole u Kolašinu za vrijeme praznika, ove godine bez osnježavanja bila je potreba da država da podršku privredi”, naglasili su, prenosi Radio-televizija Crne Gore.