Italija: Srušio se most u Genovi, strahuje se da ima više desetina poginulih

U Genovi u Italiji je danas došlo do nesreće u kojoj se veliki most srušio na autoput.

Na mjesto nesreće su ubrzo stigle policijske, medicinske i vatrogasne ekipe, a strahuje se da je s mosta palo nekoliko vozila. Most se srušio u dužini od nekoliko desetina metara.

Operacija spašavanja je u toku, a zasad nema informacija o žrtvama.
 

Most je dobio ime po svom arhitekti Riccardu Morandiju, a poznat je i kao vijadukt Polcevera. Izgradnja je počela 1962. te je završena 1968. godine. Most je dug 1.100 metara.



Na fotografijama se vidi kako kamion stoji na rubu urušenog mosta, a pojavio se i video samog rušenja te povici očevica u nevjerici.

Italijanski ministar saobraćaja Danilo Toninelli izjavio je da se dogodila "ogromna tragedija", a šef lokalne službe Hitne pomoći rekao je da su poginule "desetine ljudi".

Zvaničnici vatrogasne službe takođe su rekli da vjerovatno ima žrtava usljed rušenja mosta koje se dogodilo oko 11:30 sati tokom jakog pljuska.

Italijanska televizija prikazala je snimke srušenog mosta, koji je izgrađen tokom šezdesetih godina prošlog vijeka na autoputu A10. Rekonstrukcija mosta obavljena je 2016. godine.

Jedan očevidac rekao je televiziji Sky Italia da je vidio "osam ili devet vozila" na mostu u trenutku rušenja i da je scena bila apokaliptična.