Izvinjenje porodici ranjenog policajca i čitateljima

Nakon što je naš portal dobio informaciju iz vrha Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je ranjeni policajac preminuo na KCUS-u, istu smo i objavili, što se ubrzo pokazalo kao netačno.

Greška je odmah ispravljena, ali je redakcija našeg portala osjetila potrebu da se obratimo svim našim čitateljima, ali i porodici i prijateljima ranjenog pripadnika MUP-a KS.

Policajac koji je ranjen nakon pucnjave u sarajevskom naselju Alipašino Polje je operisan na KCUS-u, te iako nije pokazivao znakove života tokom iste, ljekari su ga uspjeli reanimirati. Prema posljednjim informacijama on se nalazi u teškom stanju.

Klix.ba se ovim putem, iznimno cijeneći ranjenog policajca, njegovu porodicu i sve naše čitatelje, izvinjava zbog netačne informacije te izražava nadu da će se hrabri policijski službenik uspješno oporaviti, a njegove kolege pronaći počinitelje.

Istinski se nadamo da će i drugi portali u našoj zemlji i regionu, kao i novinske agencije, koje su plasirale istu informaciju slijediti primjer portala Klix.ba i priznati grešku u radu i tako pokazati odgovornost prema javnosti.